Zuid-Frankrijk

Ontdek de Provence in een klassieker of oldtimer cabriolet!

De mogelijkheid om op je eigen tempo onbekende gebieden in Zuid Frankrijk te doorkruisen en de vrijheid om te stoppen waar en wanneer je maar wilt, is het mooiste wat er is. En in een streek waar de zon zich meer dan 300 dagen per jaar laat zien wil je deze reis natuurlijk maken in een klassieker of vintage cabriolet. Met de wind door de haren en de zon in je gezicht. Kies je voor de typische Franse karakteristieke Citroen 2cv, de stijlvolle klassieke Alfa Romeo Spider, de klassieke VW T1 Bus of de prachtige Kever Cabrio?

Waarom de oldtimer cabriolet of  VW camper huren in Zuid-Frankrijk?

Onze vestiging in Zuid-Frankrijk is eenvoudig te bereiken is met je eigen auto, toch kun je behoorlijke kosten (brandstof en tol) besparen door met de trein of vliegtuig naar de Provence te komen. Bovendien bespaar je minimaal 2 vakantiedagen en kom je minder vermoeid aan. Het meest comfortabel is een fly-drive naar de luchthaven Marseille Airport. Let op, de luchthaven van Marseille is de enige luchthaven waar je een Fly-Drive kunt boeken. Overige luchthaven liggen helaas te ver weg.

Klik hier voor meer informatie over een fly-drive Marseille Airport

Rode Alfa Romeo Spider cabrio huren in Zuid-Frankrijk

Afleveren en ophalen van de klassieke cabrio op je vakantie locatie

Vintage Road Trips kan jouw cabriolet of camper ook afleveren en weer ophalen op de plek waar je verblijft (in de Provence en Cote d’Azur). De aflever en ophaallocatie hoeft niet gelijk te zijn. Zo kun je je eigen road trip organiseren.

Klik hier voor meer informatie over het afleveren en ophalen van jouw cabrio op je vakantielocatie.

Cruisen door Provence in een klassieke cabrio

Velden met paarse lavendel, wijngaarden, kronkelende (berg)wegen, pittoreske dorpjes, pleintjes met fonteinen, terrasjes onder platanen en zon, veel zon! De Provence biedt een geweldig en divers landschap voor een heerlijke roadtrip. In het natuurpark Luberon heeft de tijd stil gestaan, je treft er uitsluitend kleine wegen en elke tien kilometer een authentiek dorpje boven op een berg. In aangrenzende Vaucluse tref je enkele toeristische bezienswaardigheden zoals, Gordes (prachtig bergdorp), Fontaine de Vaucluse (natuurlijke bron), Roussillon (rood gekleurde aarde en okergroeves) en natuurlijk de Mont Ventoux. In de Alpilles tref je het goede leven gebaseerd op de wijn en olijfolie uit deze prachtige streek. Uiteraard kun je in de voetsporen treden van Van Gogh in Saint-Remy en Arles verbleef. De Camarque bied prachtige lange stranden, bovendien kun je er stieren, (wilde)paarden en flamingo’s bewonderen. Voor watersport kun je naast de zee ook naar de (Gorges du )Verdon en het meer van Saint-Croix welke midden in een beschermd natuurgebied liggen. Uiteraard kent de Provence ook mooie steden zoals Aix-en-Provence, Saint Remy de Provence, Arles en Avignon.

Het klimaat in de Provence.

De Provence heeft een subtropisch klimaat. De lente komt vroeg in de Provence en dat zorgt er voor dat vroeg in april de fruitbomen al prachtig in bloei kunnen staan. Het klimaat is mediterraans maar landelijker dan aan de Cote d’Azur. Dit maakt dat doorgaans de nachten wat koeler zijn dan aan de kust. Typisch voor de Provence is de Mistral. Deze koude wind kan plotseling komen opzetten door het Rhonedal en kan zomers zorgen voor een heerlijke verkoeling.

Flaneren langs de Cote d’Azur in een cabrio.

Volg de adembenemende kustlijn van ruim 400 km door authentieke havenstadjes als Cassis, Bandol en Sanary-sur-Mer en klassieke badplaatsen als Saint Tropez, Cannes, en de jetset stad Monaco. Geniet van de zee, wuivende palmen, het strand en heerlijke visgerechten op het terras in een van de haventjes. De Côte d’Azur heeft een afwisselend landschap van bossen, stranden, bergen en valleien. De kust wordt gekenmerkt door rotspartijen, stranden en baaien. Het zandstranden tref je er onder andere bij Le Lavandou en Fréjus. Voor de kust liggen enkele kleine eilandjes, waarvan de Iles d’Hyères en Iles de Lérins, ten zuiden van Cannes de meest bekende zijn.

Het klimaat aan de Côte d’Azur.

Het azuur blauwe zeewater is waar de kuststrook haar naam Côte d’Azur aan te danken heeft. De streek is bekend om haar zonovergoten mediterrane klimaat met gemiddeld zo’n drieduizend zonuren per jaar. Al halverwege maart begint de lente en in mei worden de eerste zomerse temperaturen al gemeten. Vanaf april neemt de kans op neerslag af. In de zomermaanden is het warm, maar zelden te heet. Soms steekt de Mistral de kop op, een koude en harde wind die vanuit noordwestelijke richting door het Rhônedal naar de Middellandse Zee blaast. DE mistral zorgt voor een flinke daling van de temperatuur zowel van de lucht als van het zeewater.

Go retro en huur een 2cv.

Veel Franser dan de Provence en de Cote d’Azur wordt het niet, dus welke auto is hier beter op z’n plek dan de legendarische 2cv? Met de Citroen 2cv kiest u uiteraard voor kleine wegen. Snelwegen bestonden niet toen de 2cv werd bedacht dus daarop voelt hij zich ook niet thuis. Liever houd je de naald van de snelheidsmeter op 70 à 90 km/h. Linker elleboog uit het klapraampje en genieten van de geur van de lavendel. Of beter nog: volledig open rijden nadat je het dak opgerold en boven de achterruit heb vast geklikt.

Klik hier voor 2cv verhuur in Frankrijk

2CV eend huren in Frankrijk

Go cabrio en huur een roadster

Met de 2cv bent u beperkt tot de Provence en de Cote d’Azur. Gaat uw roadtrip verder richting Italie of Spanje huur dan een de stijlvolle Citroen 2cv, de stijlvolle klassieke Alfa Romeo Spider, de klassieke VW T1 Bus of de prachtige Kever Cabrio?.

Klik hier voor cabrio verhuur in Frankrijk

Go camping en huur een VW camper

Een klassiek Volkswagenbusje huur je voor het avontuur en de vrijheid. Onderweg zijn is je bestemming, genieten van de prachtige langschappen en de mooie weggetjes die de Provence en de Cote d’Azur te bieden hebben. De honderden campings, verschillend van ‘kamperen bij de boer’ tot ‘Glamping’ maken het zuiden van Frankrijk tot Europa’s grootst kampeer bestemming.

VW Camper bus huren in Frankrijk