Cabrio reis Zuid-Frankrijk ‘A la Carte’

  • Alfa Romeo cabrio huren Provence
  • 2cv arrangement Frankrijk

Vanuit onze Zuid-Franse vestiging kunnen we ook een ‘reis op maat’ samenstellen door de Provence. Hierdoor kun je in een gewenst tempo bijzondere gebieden bezoeken. Je kunt overnachten in comfortabele chambre d’hotes (B&B’s) of 3 of 4 sterren hotels.

Vanaf € 269,- p.p.
Reserveer nu online Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Offerte op maat voor uw cabrio reis

Je kunt voor deze reis een reisprogramma en offerte op maat aanvragen. Geef de totale reisduur op, benoem welke gebieden je wilt bezoeken (zie onderstaand), met welke klassieker of cabriolet je wilt reizen en of je in hotels of B&B’s wilt overnachten. Vervolgens stellen wij het reisprogramma en de offerte op. Uiteraard doen wij aanbevelingen om het reisprogramma te verbeteren.

Cabrio verhuur Provence

Er zijn diverse mogelijkheden om (low-cost) naar ons cabrio verhuurpunt in Zuid-Frankrijk te komen. Boek een zo goedkoop mogelijke vlucht naar Marseille Airport en maak gebruik van onze comfortabele pick-up en drop-off service.

Fly-drive: oldtimer, cabrio of camper huren vanaf Marseille Airport

Bestemmingen cabrio reis ‘A la carte’

Aix-en-Provence en omgeving

Aix-en-Provence is een buitengewoon elegante stad. Deze elegantie zie je terug in de altijd levendige straten, pleinen vol restaurants en terrassen onder prachtige plataan bomen. In Aix-en-Provence is de geschiedenis zichtbaar aanwezig met bouwkundige schoonheden en barokke wonderen.

Treed in de voetsporen van Cézanne (één van de grondleggers van de moderne schilderkunst) en bewonder de plekken en landschappen die de inspiratie vormden voor zijn schilderijen door het volgen van ‘Route Cezanne’ in de stad of langs de Sainte-Victoire. Een kalksteenmassief dat uit het groene landschap omhoog rijst.

Bezoek in de omgeving van Aix-en-Provence de wijngaarden en wijndomeinen (maar liefst 5 wijnen dragen het label AOC) of de olijfboomgaarden en oliemolens.

Enkele hoogtepunten van Aix-en-Provence

  • Ontmoet Paul Cézanne in zijn grootste schilderijen. Bezoek het atelier van Cézanne en ga ruim 100 jaar terug in het leven van de schilder. Ontdek het huis waar hij schilder is geworden en wandel door de tuin van het familiehuis ‘Jas de Bouffan’. Bewonder zijn werken in het Musée Granet en een bezoek aan de steengroeven van Bibémus, tegenover de Saint-Victoire. Hier schilderde hij elf olieverfschilderijen en zestien aquarellen.
  • Flaneer door de stad. Aix-en-Provence is bekend als 3e stad van de barokke architectuur, na Parijs en Versailles.
  • Strijk neer op een van de terassen op de Cours Mirabeau. De oude rijlaan voor koetsen is de levendigste plek in Aix-en-Provence geworden.
  • Bezoek het Musée Granet. Dit museum bevindt zich in het oude paleis van Malta en behoort tot de mooiste musea van Frankrijk met een permanente collectie van kunst uit de 14e tot de 20e eeuw.
  • Bezoek de Provencaalse markt. In Aix-en-Provence is er elke dag markt: fruit- en groentenmarkt, boekenmarkt en een bloemenmarkt. De markt vormt de plek voor ontmoetingen en ontdekkingen.
  • Geniet van de zwoele avonden. Dankzij het zachte klimaat blijven de terrassen in Aix-en-Provence tot laat gevuld. Daarnaast kun je terecht in de vele restaurants, barretjes, pubs, toneelzalen, bioscopen en theaters.

Luberon

De warme kleuren en het prachtige licht van de Luberon. Je kunt het ontdekken tijdens een trektocht onder de Provençaalse zon.

De heuvels van de Luberon verrijzen uit het landschap net ten noorden van de Durance. De Luberon is bekend om prachtig licht, warme kleuren, muren van ‘pierre sèche’ (stenen zonder cement) en gevels die rood of geel gekleurd zijn door de natuurlijke oker van de Provençaalse Colorado, terrassen, beschaduwde pleintjes en de fonteinen. De tijd heeft daar stil gestaan. Op de berghellingen liggen wijngaarden en staan fruitbomen.

Vaucluse

De Vaucluse heeft een aantal uitzonderlijke natuurgebieden en een zeer waardevol cultuur- en architectuurerfgoed. Dit gebied, waar heuvels, bergen, lavendelvelden, woeste bergengtes en kliffen van oker elkaar opvolgen.

De hoofdstad van de Vaucluse is Avignon is de stad van de pausen die hier 600 jaar geleden woonden. Uit deze tijd stamt ook de stadsmuur en nog vele andere gebouwen. Uiteraard is Avignon ook bekend van de brug Pont St-Bénézet uit het liedje ‘sur le pont de Avignon’.

Gordes behoort tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk, vele beroemdheden en kunstenaars hebben er hun intrek genomen. Meerdere invasies door de eeuwen heen dwong de plattelandsbevolking om toevlucht te nemen in de heuvels. Vandaar dat dit versterkte dorp zo prachtig op de berg ligt.

Een bijzondere bezienswaardigheid in de Vaucluse zijn de okerkliffen en de steengroeven van Roussillon. Ontdek hoe oker het landschap kleurt. Van fel geel naar oranje en zelfs vlammend rood als de zon onder gaat! De oker werd aanvankelijk gebruikt voor rotstekeningen, opnieuw ontdekt tijdens de Franse revolutie en een eeuw lang wereldwijd verkocht als kleurvaste kleurstof.

De Mont Ventoux is de enige berg in de Provence van deze hoogte (1912 meter). Het hoogteverschil met de voet van de berg bedraagt 1614 meter! Bij mooi helder weer kun je een groot deel van de Provence overzien en zelfs de Alpen zien liggen.

Les Alpilles

De Alpilles zijn een keten van kalkheuvels van ongeveer 350 meter hoog ten westen van de Luberon. In de vallei nabij Saint-Remy-de-Provence was de Romeinse nederzetting Glanum gebouwd, waarvan de opgravingen en de triomfboog te bezichtigen zijn. Vincent van Gogh verbleef geruime tijd in de Alpilles waar hij veel pijnbomen en cipressen schilderde. Hij woonde in Saint-Remy-de-Provence, waar hij werd behandeld in het nog steeds bestaande klooster Saint-Paul-de-Mausole en in Arles. In beide plaatsen zijn routes te volgen om in de voetsporen te treden van Van Gogh.

In Arles zijn nog veel sporen uit de rijke geschiedenis zichtbaar waaronder het amfitheater, de romeinse obelisk,  kathedraal Saint-Trophime en de Romaanse kerk Notre-Dame-de-la-Major uit de twaalfde eeuw.

Het plaatsje Les Baux-de-Provence draagt ook het predicaat ‘een van de mooiste dorpen van Frankrijk’. Het dorp is prachtig gerestaureerd en telt 22 monumenten. De middeleeuwse ruïne van de Citadelle des Baux ligt helemaal boven in het dorp, hier vandaan heb je een prachtig uitzicht over de regio.

La Camarque

De Camargue is de uitmonding van de Rhone in de middellandse Zee. Het moeras en natuurgebied is vooral bekend vanwege de wilde grijs-witte Camargue paarden, de zwarte stieren en roze flamingo’s. Je kunt in de Camarque prachtig fietsen en paardrijden en een bezoek brengen aan de (niet bloedige) stierengevechten (Course Camarguaise) welke kunnen worden bezocht in de arena’s van onder andere Saintes-Maries-de-la-Mer.

Het meer van Saint-Croix en de Gorges du Verdon

Het meer ‘Lac de Sainte-Croix’ is een prachtig meer met helderblauw water en zonovergoten stranden. Het meer is ontstaan door een dam in de rivier ‘Verdon’, op 40 meter diepte ligt het oude dorpje ‘Les Salles-sur-Verdon’. De oude gebouwen zijn nog steeds onder water te bewonderen. Het meer is zo’n 10 kilometer lang en op het breedste punt 3 kilometer breed.

Aan de oostkant van het meer liggen de Gorges-du-Verdon. Steile rotsen, kronkelende paadjes en helder blauw water. Prachtig om door te wandelen, klimmen, waterfietsen of kanoën. Ook is het mogelijk om helemaal de canyon te rijden. Dit is echter een route van meer dan 100 km en duurt een volle dag.

Cote Provencale

De Cote provencale is de prachtige kustlijn tussen de steden Marseille en Toulon, met de charmante plaatsjes als Cassis, Bandol, Saint-Cyr-sur-Mer en Sanary-sur-Mar.

Cassis is buiten het beeldige haventje bekend van zijn ‘Calanques’ ruige, maar prachtige krijtrotsen aan de kust van de Middellandse Zee. De Calanques van Cassis onderdeel van een van de mooiste natuurgebieden in Zuid-Frankrijk. Om de Calanques van Cassis echt goed te verkennen, is het aan te raden om een bootje te huren. Maar je kunt ook met je klassieker of cabrio een prachtige toertocht maken langs de ‘route-de-crete’ voor adembenemende uitzichten.

Ook Bandol is een mooi havenplaatsje, maar de Bandol is ook een eeuwenoude wijnstreek. In het achterland rond Cadiere-d’Azur en Castellet liggen de wijnranken tegen de heuvels aan. Je kunt er prachtige routes rijden langs bekende wijnhuizen.

Saint-Cyr-sur-Mer is een klassieke badplaats aan de prachtige baai van Lecques. Hier geven een zandstrand, de jachthaven en het stadje het plaatsje zijn typisch mediterrane allure.

Route Napoleon

De Napoleonroute volgt de route die de keizer Napoleon volgde na zijn terugkeer van het eiland Elba. De voormalige Route Nationale 85 werd tot ‘Route Napoléon’ gedoopt in 1932 waarna er verschillende werkzaamheden werden uitgevoerd om het traject beter en mooier te maken. De route is 324 km lang en loopt van Golfe-Juan tot Grenoble en biedt onderweg grandioze panorama’s.

De belangrijkste plaatsen van deze historische route:

Op het strand van Golfe-Juan kwam Napoleon op 1 maart 1815 aan wal met zijn leger van 1100 man. Na de landing in Golfe-Juan trekt Napoleon naar Cannes, waar hij met zijn leger op het zand slaapt. Deze plaats wordt later de Croisette van Cannes genoemd. De militaire colonne van Napoleon arriveert er op 3 maart in Castellanne. Een bord aan de gevel van 34 in Rue Nationale herinnerd aan het bezoek van de Keizer. Op 4 maart arriveert Napoleon in Digne-les-Bains een bord in de Rue du Jeu de Paume herinnert aan het bezoek van de keizer.
Sisteron wordt op 5 maart aangedaan door Napoleon om te lunchen in het Hotel du Bras d’Or. Op 5 maart 1815 steekt Napoleon de Romeinse brug van Burle bij Gap over. Op 7 maart 1815 maakt Napoleon een triomfantelijke intocht in Grenoble waarna hij zonder tegenstand kon door trekken naar Parijs.

Prijzen per persoon voor 3 dagen, 2 nachten op basis van twee personen

Hele seizoen
Met een Citroen 2cv€ 269
Met een VW Kever Cabrio€ 329

Alle details over dit arrangement op een rij

Het gewenste aantal dagen de cabrio naar keuze.
GPS met routes en toeristische informatie (in het Nederlands).
Het gewenste aantal overnachtingen, je kunt kiezen uit stijlvolle chambre d’hotes (B&B’s) of 3 of 4 sterren hotels.
Prijs is per persoon, gebasseerd op twee personen.
Vertrek is elke dag mogelijk, vraag naar de beschikbaarheid.
Picknickmand en koelbox (zonder etenswaren) in de cabrio.
Verzekering, onbeperkt aantal kilometers, schoonmaak oldtimer en eventuele technische assistentie.
Eigen risico standaard €850, te verlagen naar €350.
Wij adviseren je om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Exclusief heen- en terugreis Provence. Je kunt via EasyJet voordelig vliegen van Amsterdam naar Marseille.
Wil je advies of hulp met het boeken van jouw reis naar de Provence? Neem dan contact met ons op!

Route