Veel gestelde vragen

Heb je een vraag?

We hebben een selectie gemaakt van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Zijn jullie verhuisd?

Ja, we zijn verhuisd!

Vintage Road Trips is in februari 2020 verhuisd van Amersfoort naar Hoogblokland. Hoogblokland ligt in Midden Nederland en is uitstekend bereikbaar. Onze nieuwe prachtige garage ligt vrijwel direct aan de A27 tussen Utrecht en Gorinchem - afrit Meerkerk/Arkel.

Wat zijn de voordelen van jullie nieuwe locatie?

We hebben veel meer ruimte! Meer parkeerruimte, zowel binnen als buiten en veel betere gelegenheid tot het ontvangen van groepen.

Ja maar, voor mij is het verder weg!

Vintage Road Trips ontvangt klanten uit heel Nederland, maar ook uit België en Duitsland. Wat voor jullie verder weg is, is voor een ander dichter bij. Als je nadeel ondervind van onze verhuizing, neem dan contact met ons op. We kunnen proberen of we jullie tegemoet kunnen komen.

Tarieven, beschikbaarheid en reserveren

Wat kost het huren van een oldtimer?

Dat hangt af van de tijd van het jaar, de dag in de week, hoe lang de de wagen nodig hebt, en van hoe laat tot hoe laat. Ook hoeveel wagens je wilt huren telt mee. Daarom hebben wij ervoor gekozen om geen tarieven op onze site te zetten. Als je contact met ons opneemt weet je binnen een dag waar je aan toe bent.

Waar kan ik de beschikbaarheid zien?

Helaas is de beschikbaarheid van onze oldtimers niet op onze site te zien. Als je contact met ons opneemt geven we snel antwoord.

Ik zou graag een keer komen kijken, kan dat?

Ja! Wees welkom. We zijn erg trots op onze wagens dus we laten ze graag zien. Je mag altijd langskomen tijdens onze openingstijden, maar om zeker te zijn dat we er zijn, dat we tijd hebben en dat de oldtimer van jouw voorkeur 'thuis' is is het beter om even een afspraak te maken.

Hoe verloopt het reserveringsproces?

Als je contact met ons opneemt en je verteld ons wat je voor wanneer zou willen huren, dan krijg je van ons binnen een dag een offerte. Deze offerte is vijf dagen geldig. Wanneer je de offerte accepteert, dan leggen wij de oldtimer voor je vast.

Ik heb nog wat bedenktijd nodig, maar ik wil wel een prijsopgave.

Geen probleem. Vaak is het mogelijk de offerte van 5 dagen wat te verlengen. Soms kan dat niet. De prijsopgave blijft dat staan, maar we kunnen de beschikbaarheid niet langer garanderen.

Als ik heb gereserveerd, kan ik dan nog annuleren?

Er kan natuurlijk altijd wat gebeuren waardoor jullie feestje toch niet kan doorgaan. Wij werken graag mee om een andere geschikte dag te zoeken. Annuleer je korter dan 2 weken van te voren? Neem dan even contact met ons op.

De oldtimer(s) ophalen en terugbrengen, hoe werkt dat?

Waar kunnen we de oldtimer ophalen?

Tenzij expliciet anders afgesproken is de ophaal en terugbreng locatie altijd ons adres in Hoogblokland - Dorpsweg 132B

Vanaf hoe laat kan ik de oldtimer ophalen?

We zijn geopend vanaf 09.00 uur. Op verzoek kan de oldtimer worden opgehaald vanaf 08.00 uur. Eerder dan 08.00 uur ophalen is helaas niet mogelijk. Heb je de oldtimer eerder nodig dan 08.00 uur? Dan kun je (tegen meerprijs) de oldtimer de dag van te voren komen ophalen.

Tot hoe laat kan ik de oldtimer inleveren?

We zijn geopend tot 17.00 uur. Later inleveren kan altijd, maar dat is dan in onze afwezigheid. Wel willen we graag vooraf weten hoe laat we je ongeveer kunnen verwachten. Later dan 17.00 uur inleveren kan ook betekenen dat de huurprijs iets hoger wordt.

Willen jullie weten hoe laat we komen!

Ja, heel graag. Dan kunnen wij daar in onze planning rekening mee houden.

Kunnen jullie de oldtimer ook komen brengen?

Ja, dat kan. Als je één oldtimer bij ons huurt dan komen wij de oldtimer komen brengen en rijden wij in jullie auto naar onze garage terug. Als jij de oldtimer komt terugbrengen kunnen je zo overstappen in je eigen auto. Je betaald voor de brengservice de tijd die we er mee bezig zijn. De brandstofkosten voor de oldtimer én jullie eigen auto zijn voor voor rekening van de klant. Als je meer oldtimers huurt, kunnen wij de oldtimers brengen met onze vrachtwagen. We brengen de auto's op locatie vanaf 08.00 uur ter plaatse.

Als brengen op locatie kan, dan moet halen ook lukken zeker?

Klopt helemaal. Dat werkt hetzelfde als het brengen, maar dan omgekeerd. Wij rijden met jullie auto naar de oldtimer toe en ter plaatse wisselen we om.

Verzekering, Waarborgsom en Schade

Zijn we (goed) verzekerd? Wat als we schade rijden?

Ja, jullie zijn goed verzekerd. Vintage Road Trips is goed verzekerd bij Allianz en heeft een uitgebreide schade voor inzittenden verzekering. Hoewel onze wagens all-risk zijn verzekerd, houdt de aansprakelijkheid van de klant op bij het eigen risico.

Hebben we een eigen risico?

Ja, Er geldt een eigen risico van €1000. Het eigen risico is vooraf te verlagen naar €500 of naar €250 tegen een afkoopsom. Verlagen naar €500 kost 10% van de huursom. Verlagen naar €250 kost 15% van de huursom.

Moeten we ook een waarborgsom betalen?

Ja. We vragen aan al onze klanten €500 borg. Ongeacht hoeveel oldtimers je huurt huur en voor hoe lang. Ongeacht of je eigen risico nu €1000, €500 of €250 is. De borg is altijd €500.

Hoe, wanneer en waar voldoen we de borg?

Jullie ontvangen 2 dagen voor de huurdatum een betaallink via iDeal. De waarborg kan alleen vooraf via iDeal betaald worden.

Wanneer krijgen we de borg terug?

Altijd binnen een week. Maar we doen ons best om het sneller te doen. Soms lukt het al dezelfde of de volgende dag.

In geval van pech onderweg

Kunnen we met pech komen te staan?

Ja, dat kan gebeuren. Oldtimers zijn helaas niet zo betrouwbaar als moderne auto's. Wij doen er alles aan om pechgevallen te voorkomen. Veel onderhoud, nog meer onderhoud en blijven sleutelen. Toch kunnen we niets uitsluiten. De kans dat je met pech komt te staan is gelukkig niet zo groot. We hebben enkele pechgevallen per jaar, maar we hebben enkele duizenden klanten per jaar!

We staan met pech en nu?

Bellen! Je kunt ons dag en nacht bereiken. Goede kans dat we je telefonisch al kunnen helpen. Als je echt niet verder komt dan gaan we direct op zoek naar een passende oplossing. Hoe die oplossing er uit ziet hangt helemaal af van het probleem, waar je bent, wat wij beschikbaar hebben als vervangend vervoer en wat jullie plannen zijn.

Waar hebben we recht op in geval van pech?

Als jullie een probleem hebben met onze oldtimer dan doen wij er alles aan dit zo goed mogelijk op te lossen. Wanneer dit probleem jullie activiteit negatief heeft beïnvloed, dan krijgen jullie van ons een gratis herkansing. Je mag dan nog een keer met de oldtimer rijden op onze kosten.

Hoe zit het met de kosten als we met pech staan?

Technische mankementen zijn voor rekening van Vintage Road Trips.

Bijkomende kosten

Zijn er, naast de huurprijs, nog bijkomende kosten

We proberen een zo compleet mogelijke prijs aan te bieden. Toch zal de huurprijs nooit alles omvattend zijn. In de offerte die je ontvangt staat precies omschreven wat er wel en niet inbegrepen is.

Hoe zit het met de benzine?

De huur van de oldtimer is normaal gesproken niet inclusief de benzine. Je krijgt de wagen met een volle tank en we verwachten deze met een volle tank weer terug. Met halen en brengen op locatie of bij verhuur van meerdere oldtimers hebben we vaak een aangepaste werkwijze. Dit vermelden we dan in de offerte. De meeste van onze oldtimers rijden het beste op E5 - 98. Dit is niet overal te koop. Wij vertellen je voor vertrek waar je het beste kunt tanken.

Is de huur van de oldtimer inclusief onbeperkt aantal te rijden kilometers?

Nee. We vinden dat de oldtimers niet geschikt zijn voor de lange afstand. Het zijn bijzondere wagens die veel onderhoud nodig hebben. Daarom krijg je standaard 100 vrij te rijden kilometers (bij een halve dag is dit 50 vrije kilometers). Extra kilometers kosten €0,35 per kilometer en worden achteraf afgerekend.

Hoeveel bestuurders zij er inbegrepen?

Standaard mogen twee mensen rijden. Extra bestuurders kunnen vooraf met ons afgesproken worden tegen een kleine meeprijs. Voor groepen hanteren we (op verzoek) andere voorwaarden.

Bijkomende kosten i.v.m. schade

Zie hiervoor de categorie "Verzekering, Waarborgsom en Schade"

Onderweg met de oldtimer - Praktische informatie.

Hoeveel personen kunnen er in de oldtimer?

2cv: maximaal 4 personen Kever Cabrio: maximaal 4 personen Ford Mustang: maximaal 4 personen Porsche 911: maximaal 2 personen en twee kinderen VW T1: maximaal 8 personen VW T2: maximaal 8 personen VW Camper: maximaal 5 tijdens het rijden en maximaal 4 personen voor het slapen gaan.

Hoe zit het met jullie routes?

De routes die we hebben uitgezet hebben wij beschikbaar als routeboek op papier. Deze kun je van ons meekrijgen bij vertrek.

Kan het dak open? En ook weer dicht?

Ja! Van onze 2cv's, Kever Cabrio's, Ford Mustangs, MG B, Porsche Speedster en Porsche 911 kan het dak open. Bij kou of regen kan het dakje uiteraard ook dicht. Dit gaat in een handomdraai.

Kunnen de oldtimers op de snelweg?

Ja dat kan. Alleen we hebben het liever niet. De klassiekers kunnen net aan mee met het verkeer op de snelweg. Als onervaren bestuurder van een klassieker is dat geen aanrader. Dus het mag, maar kun ook binnendoor? Graag!

Mogen we overal naartoe?

Ja, je bent vrij op te gaan en staan waar je wilt. Echter, de oldtimers zijn niet (echt) geschikt voor de lange afstand. Je mag met onze oldtimers niet verder dan 350 kilometer vanaf Hoogblokland. Voor langere huurperioden (bijvoorbeeld met een VW camper) maken we wel eens een uitzondering.

Moet ik de oldtimer schoon weer inleveren?

Nee! Het huren van de oldtimer is altijd inclusief schoonmaak.

Hoe lang moet je in het bezit zijn van het rijbewijs?

Om in onze oldtimers te mogen rijden moet je ten minste 1 jaar je rijbewijs hebben.

Hoe oud moet je zijn om in jullie oldtimer te mogen rijden?

Bestuurders moeten bij Vintage Road Trips minimaal 19 jaar oud zijn.

Jouw vraag niet kunnen vinden? Neem contact met ons op.