Porsche 911 huren: bijzonder cadeau!

Onze 40ste verjaardag vonden mijn tweelingbroer en ik een mooie gelegenheid om onszelf eens te verwennen met een bijzonder cadeau. Ik wilde altijd al eens in een Porsche rijden, dus een originele Porsche 911 huren leek ons een goed idee.

Bij aankomst in Amersfoort raakten we meteen gezellig aan de praat met Rien, de enthousiaste eigenaar van Vintage Road Trips, die ons vertelde over het ontstaan en uitgroeien van zijn bedrijf, over de techniek van de Porsche motor, en ons uitleg gaf over de bediening.

Het dashboard is lekker simpel en ouderwets, en niet alles heeft een logische plaats. Grappig is bijvoorbeeld dat het hendeltje voor de ruitenwisser niet voorziet in de intervalstand. Daarvoor is er een apart draaiknopje. En een knopje voor de koplampsproeiers, dat tussen de tellers is geplaatst. Of het nauwelijks zichtbare knopje waarmee je tussen links en rechts kunt schakelen voor het afstellen van de buitenspiegels. Ook leuk: de ‘vliegtuighendeltjes’ voor de verwarming die bij de handrem zitten, de knop voor het openen van de tankdop die op een ouderwetse chokeknop lijkt, en de plaats van de hendel om de motorkap te openen.

De eerste dag hebben we bijna de hele dag open kunnen rijden, alleen aan het einde van de middag hadden we wat regen. Maar ook dat was leuk: even het dakje erop, en de leuke kleine ruitenwissers in werking zien. Het soepel wegrijden en schakelen met de Porsche vergt in het begin wel even wat oefening en extra concentratie, maar als je eenmaal gewend bent aan de staande pedalen en rustig schakelt, rijdt het heerlijk.

De tweede dag konden we de hele dag open rijden en genieten van het mooie typerende geluid van de luchtgekoelde 3 liter zescilinder boxermotor. Ofschoon je dat geluid natuurlijk even goed hoort als het dakje dicht is… De Porsche stuurt heerlijk en helemaal niet zwaar. En voor je zie je steeds die 2 mooie karakteristieke ‘koplampkokers’.

We hebben enorm genoten van de 2 dagen toeren met deze mooie oldtimer Porsche. Een klassieker als de Porsche 911 huren, dat kunnen we iedereen die maar een beetje benzine door zijn aderen heeft stromen, van harte aanbevelen!