Heerlijke vakantie Côte d’Azur met VW camper

We verheugden ons enorm op onze trip naar de Côte d’Azur met VW camperbus van Vintage Road Trips. Onze vakantie met VW bus vorig jaar was ook al zo’n succes. Dus natuurlijk hadden we er opnieuw hoge verwachtingen van en we werden beloond met twee weken mooi weer.

Eind mei, begin juni is toch wel de ideale tijd om Zuid-Frankrijk te verkennen met een oldtimer. Je blijft onder de 30 graden en toch is het heerlijk zomers. Die iets lagere temperaturen zijn niet verkeerd, ook omdat zo’n oldtimer kampeerbus geen airco heeft. Gelukkig maar, want rijden met de raampjes open is veel leuker!
Onze reis met VW camper begon met een overnachting in de buurt van Aix-en-Provence. De volgende dag hebben we een langer stuk afgelegd, tot aan Saint-Maxime, om daarna in twee weken tijd heerlijk terug te ‘slenteren’ langs de kust. Later in de zomer schijn je Saint-Tropez met de auto niet zo makkelijk meer binnen te kunnen rijden, nu konden we er zelfs eenvoudig parkeren. Iedereen bewonderde ons in ons gele busje, we hebben zeker bekijks gehad, haha!

Aanraders voor als je met een VW bus op vakantie in Zuid-Frankrijk bent? De fantastische camping van Saint-Maxime direct op het strand, Camping de la Plage, hier verkopen ze ook heerlijke eigen rosé bij de campingwinkel, de kleine camping Tamaris, heerlijk beschut in een grote tuin bij Plage Pampelonne. Oh ja, en camping La Tour Fondue op het schiereiland van Hyeres: hier sta je prachtig op het punt van het schiereiland en kijk je uit op de eilanden. We zijn al met al honderden foto’s en veel mooie ervaringen rijker na deze twee weken vakantie met oldtimer VW bus! We hebben meteen plannen gemaakt voor onze volgende vakantie, met een broertje van de gele VW camper. Elke vakantie een andere kleur is ons devies!

We willen Vintage Road Trips hartelijk danken voor de prima begeleiding in Zuid-Frankrijk, het was heel gezellig! Zeer zeker tot een volgende keer!