• Crossen door de hele provincie

Crossen door de hele provincie

Als verrassing voor zijn verjaardag gaf ik mijn vriend een dagje samen rijden op een Vespa cadeau. Een origineel cadeau, dacht ik. Het bleek nog veel meer: een gezellige, bijzondere dag om nooit te vergeten.

Om te mogen rijden op een Vespa heb je alleen een rijbewijs B nodig. Toch kun je niet meteen wegrijden met zo’n ding, vooral het schakelen vergt wat oefening. De vriendelijke instructeur hielp ons daar goed bij. Terwijl we onze thee opdronken bespraken we de (on)mogelijkheden van ‘onze’ klassieke volgetankte Vespa. Een vuurrode die er al wat kilometers op had zitten. Met gezonde spanning sprongen we er enthousiast op en na wat horten en stoten ging het heel aardig.

Voor je het weet toer je door de provincie Utrecht en kijk je je ogen uit naar alle dorpjes, weilanden en bossen. Ook voor de omgeving blijf je niet onopgemerkt op een vespa: we werden regelmatig nagekeken. We waren ontzettend mobiel. Even de Vespa parkeren en genieten van een pannenkoek. Na onze lunch reden we verder door de Lage Vuursche, Zeist en Doorn.

De tijd vloog voorbij… Mijn vriend en ik hebben een onvergetelijke dag gehad!