Over ons

Een stukje geschiedenis

Vintage Road Trips is een verhuurbedrijf van oldtimers. Eigenaren en oldtimerliefhebbers Mark Hukema en Rien Tilstra maken graag mensen blij met klassiekers die in het verleden het straatbeeld hebben bepaald.

In het onderstaande verhaal lees je hoe dit bloeiende bedrijf ontstond. Mark kocht een eerste eend, Rien raakte hierbij betrokken, samen gingen ze met de 2cv op reis en in 2006 begonnen de vrienden met het verhuren van hun geliefde 2cv’s.

1994-2005

In 1994 ging Mark (toen pas 16 jaar en net geslaagd voor zijn eindexamen) werken op een camping in de Provence. Het werken op de camping werd geen succes en Mark regelde al na drie weken een kampeerplekje in de tuin van een Fransoos in het dorp. Op zoek naar lol en avontuur liep Mark rond op de plaatselijke autosloperij en vond daar een verroeste 2cv uit 1959. Voor 400 Franse Franc was de eend van hem. Na twee weken heen en weer rijden tussen zijn vriendinnetje op de camping en het huis van de Fransoos zakte de eend door haar chassis. Hier begon Mark zijn hobby: het sleutelen aan en opknappen van zijn 2cv uit 1959.

Toen Mark en Rien in 1999 bevriend raakten, kluste Mark nog steeds regelmatig aan zijn eend uit 1959. Rien hielp af en toe mee, voornamelijk voor de gezelligheid en de borrels achteraf. Grote vakantieplannen werden bedacht, maar met de tijd kwam ook de realiteit: met een topsnelheid van 85 km/h was het lang rijden naar Zuid-Frankrijk. Mark en Rien plunderden hun spaarrekening en kochten voor fl. 2150,- een rode 2cv uit 1986. De vakantieplannen werden werkelijkheid. Mark en Rien gingen in de zomers van 2001 en 2002 met hun rode 2cv uit de jaren ‘80 op vakantie en beleefden mooie avonturen. Zo reden ze eens binnen 14 uur van Amsterdam naar de Cote d’Azur! Ook werden ze eens door twee Gendarmes terug gesleept naar de camping toen de bobine van de eend het had begeven!

In deze tijd losten Mark en Rien (voornamelijk uit geldgebrek) alle technische problemen zelf op. De 2cv kwam jaar in jaar uit door de APK en werd gebruikt als studentenauto. Door bijvoorbeeld met te veel passagiers en een BOB naar de kroeg te gaan of door de eend te gebruiken voor verhuizingen (achterbank eruit en dak open). De 2cv uit 1959 reed inmiddels ook en was prachtig gerestaureerd. Het eendje werd af en toe door Mark uitgeleend voor speciale gelegenheden van vrienden en familie.  Steeds meer mensen vroegen Mark om de eend een dagje te mogen lenen.

2006

In november 2006 gebeurde er iets tragisch. Door een brand werden de 2cv uit 1959, de rode jaren-’80 2cv, en een door Mark opgeknapte ID19 uit 1968 verwoest. Aan de verloren auto’s kleefden fantastische herinneringen. Mark en Rien gingen op zoek naar 2cv’s om dit soort vakanties opnieuw te beleven. Ze beseften dat ze waarschijnlijk niet de enige zouden zijn met goede herinneringen aan 2cv-vakanties. Misschien moesten zij een bedrijf opzetten? Dan zouden mensen de 2cv-nostalgie bij hen op kunnen zoeken. In december 2006 startten Rien en Mark Huureeneend.nl met als doel mensen vakanties te laten beleven zoals zij die met de 2cv beleefd hebben!

2007 – 2009

Rien en Mark huurden een garage in Amersfoort, ontwikkelden deze website en zetten hun eerste routes uit. Daarnaast begon het speuren naar 2cv’s en het opknappen van eendjes. Ze sleutelden tot in de late uurtjes. Het enthousiasme van Rien en Mark sloeg al snel over naar de eerste mensen die van de eendjes kwamen genieten. Vooral het eerste 3-daagse Zuiderzee arrangement werd een groot succes en dat is het nog altijd!

Het oorspronkelijke idee voor Huureeneend.nl was om eendjes te verhuren in Zuid-Frankrijk. Om dit idee te verwezenlijken ging Mark met drie eendjes in het voorjaar van 2008 naar de Provence. Hij zette routes uit en zocht naar authentieke accommodaties. Inmiddels is hij kenner van het gebied en kunnen klanten bij hem terecht voor Zuid-Frankrijktips. Ondertussen zit Rien in Nederland ook niet stil. Hij bedacht originele routes naar mooie natuurgebieden of langs interessante steden. Vraag hem naar meer informatie! Er komen steeds meer klanten en ook steeds meer eendjes.

In 2009 verhuisde de vestiging in Amersfoort naar een nieuwe locatie. De oude garage was niet meer geschikt voor het ontvangen van mensen en bovendien pasten de eendjes er niet meer in! In Frankrijk werd La Fare Les Oliviers de vaste verhuurlocatie.

2010-2014

Aangezien Rien en Mark naast 2cv ook andere klassiekers interessant vonden, besloten ze het assortiment uit te breiden. De naam van het bedrijf werd Vintage Road Trips. In stijl genieten van een unieke road trip. Vintage Road Trips geeft je alle ingedienten hiervoor: een mooie en goede klassieker, een prachtige omgeving, vrijheid, avontuur en comfort!

De website van Vintage Road Trips werd regelmatig vernieuwd en bleek een succes. Ook de andere websites van het bedrijf lopen goed. Deze websites vind je onderaan deze pagina.

2015-2019

Om aan de vraag te kunnen voldoen, neemt het assortiment ieder jaar een beetje toe. Met inmiddels 30-35 oldtimers per locatie was het noodzakelijk om de vestiging in Amersfoort wederom te verhuizen naar een groter pand. En bij meer vraag, meer oldtimers en een groter pand hoort natuurlijk ook meer personeel. Rien en Mark gingen op zoek naar nieuwe enthousiastelingen en worden inmiddels ondersteund door: Benjamin, Marvin, Alain en Marjolein.

Sinds 2016 bestaat Vintage Road Trips meer dan tien jaar! Om dat te vieren ging het volledige team samen een Europese roadtrip maken (met oldtimers uit het eigen assortiment). Tijdens de roadtrip is er naast de gezelligheid ook druk vergaderd over de toekomst van het bedrijf. Vintage Road Trips wil blijven groeien en daarom staat verder ontwikkelen hoog in het vaandel.

2020 – heden 

Vintage Roadtrips is overgenomen door We Love Oldtimers. Hiermee is het bedrijf en de oldtimers verhuisd naar een nieuwe locatie te Dorpsweg 132B in Hoogblokland.

Graag tot ziens!

Het Vintage Road Trips team.