Road trip met een Volkswagen camper in Zuid-Frankrijk

Een road trip met een Volkswagen camper in Zuid-Frankrijk maken is een droom. Op jullie eigen tempo door het prachtige landschap in het zuiden van Frankrijk rijden. De mooiste plekken kunnen jullie gewoon bezoeken met jullie eigen Volkswagen camper. Kleine bergweggetjes, mooie authentieke dorpen en natuurlijk een heerlijk zonnetje. Jullie kunnen het allemaal beleven tijdens een road trip in Zuid-Franrijk met een VW bus.

Fly & drive een Volkswagen camper

Iedereen kent de standaard fly & drive opties, jullie vliegen naar een zonnige bestemming en huren een auto. Maar wat als die standaard auto nu een geweldige Volkswagen camper is? Dat maakt een road trip natuurlijk helemaal af! Dit is een optie die wij aanbieden. Een vlucht van twee uur brengt jullie naar Marseille Airport en daar staat de Volkswagen bus voor jullie klaar. Naast een Volkswagen bus kunnen jullie er ook voor kiezen om met een cabriolet de streek te ontdekken. Een eend huren kan ook in Zuid-Frankrijk. Zo kunnen jullie ook tijdens een vakantie een dagje op pad gaan met een oldtimer.

De mooiste bezienswaardigheden in de Provence

De Provence is een geliefde provincie in het uiterste zuiden van Frankrijk. Leuke steden om te bezoeken zijn Marseille en Nice. De regio ook tevens mooie natuur te bieden. Zo kunnen jullie de Gorges du Verdon bezoeken, een gigantische kloof in het natuurgebied du Verdon. Een aanrader is om hier even te pauzeren en te genieten van een lekkere picknick met een adembenemend uitzicht. Voor een historische trekpleister zullen jullie moeten afreizen naar Avignon. Hier is namelijk één van de oudste bruggen te vinden over de Rhône. De brug werd al in 1177 gebouwd en is met zijn 22 bijzondere bogen een brug die jullie niet snel zullen vergeten.

Tips voor een road trip met een Volkswagen camper

Tijdens het rijden met de hippie camper of oldtimer is het verstandig om de snelwegen in Frankrijk te mijden. De snelwegen kennen geregeld tolpoorten en daarnaast vinden de oldtimers de snelheden op de snelweg ook minder prettig. Jullie kunnen daarom het beste gebruik maken van de D-wegen. Dit zijn de provinciale wegen in de Provence. Afhankelijk van de auto kunnen er maximaal vier personen in. Zowel in de eend, de Kever cabrio en de Mehari kunnen vier personen. De VW T2 en VW T1 bus kunnen maximaal acht personen bergen. In de VW Camper kunnen vijf mensen zitten tijdens het rijden. En biedt plaats aan vier personen tijdens een overnachting. Houd hier dus rekening mee met het boeken van jullie road trip met een Volkswagen camper.

Routes door de Provence met een klassieke auto

Afhankelijk van hoeveel dagen jullie de oldtimers huren, zijn er verschillende leuke routes. Voor 3 dagen met een oldtimer kun je ervoor kiezen om de route via Lubron, Aix-en-Provence, Cézanne en Cote Bleue te rijden. Hierbij verblijven jullie twee nachten in een gezellige chambre d’hôte. Uiteraard kunnen jullie natuurlijk zelf een route en reisdoel uitzkeien. De Volkswagen camper zal jullie er naar toebrengen. Een camping vinden om te overnachten is in deze regio geen probleem. Hebben jullie langer de tijd dan kun je ook plaatsen als Nice, Cannes of Saint Tropez bezoeken aan de Côte d’Azur bezoeken.

Welke plekken zou jij bezoeken tijdens een road trip met een Volkswagen camper? Ben jij ook zo gek op Zuid-Frankrijk?