Op de bonnefooi op pad met een camper

De camper die wij verhuren is een Volkswagenbusje uit 1978 en daarmee echt het boegbeeld van de vrijheid. Je kunt met de camper overal naartoe gaan waar je maar wilt. Vind je een toffe plek? Dan ga je daar overnachten en zie je de volgende dag wel weer wat er gebeurt. In deze blog lees je alles over op de bonnefooi op pad gaan met een camper!

Op de bonnefooi op pad gaan met een camper

Wat betekent op de bonnefooi?

Op de bonnefooi betekent letterlijk op goed geluk en op goed vertrouwen. Je gaat dus op avontuur zonder alles van te voren te regelen en gaat er dus vanuit dat alles op goed geluk goed gaat komen. Het is een persoonlijk gevoel, sommigen reizigers vinden op de bonnefooi op pad gaan heerlijk en anderen vinden het heerlijk om alles goed te regelen en niet voor verrassingen te komen staan. Echter is helemaal zonder voorbereiding op pad gaan niet altijd handig. Daarom vind je onderaan de blog nog een aantal belangrijke punten voor vertrek.

Leuke plekken om naartoe te rijden

Een aantal leuke plekken in Nederland zijn: de Veluwe, de Loonse en Drunense duinen, de Biesbosch en Kinderdijk. De Veluwe is een mooi natuurgebied waar je vooral heen moet gaan als je gek bent op bossen, wilde dieren en mooie vlaktes. De Loons en Drunense duinen in Brabant zijn net uit een film, zulke mooie zandduinen midden in Nederland kom je niet vaak tegen. De Biesbosch is een waterrijk gebied waar je kunt suppen, kanoën of zwemmen door het mooie natuurgebied. Nederland staat natuurlijk bekend om zijn molens, die je in Kinderdijk heel goed kunt bezoeken.

Belangrijke punten in de voorbereiding

Op goed geluk op pad gaan met een camper is natuurlijk heel tof. Echter zijn er wel een aantal punten die wel echt geregeld moeten worden. Zo is het belangrijk dat de chauffeurs een geldig rijbewijs bij zich hebben. Daarnaast hebben wij alleen pechhulp binnen Nederland dus wees je daar bewust van. Bij pech buiten Nederland kunnen wij niet komen helpen en zijn de kosten voor eigen rekening.