De eerste keer in een camper rijden – drie tips

Als je voor het eerst op pad gaat met een camper dan zijn er een paar tips belangrijk. Vandaag delen wij de vijf belangrijkste tips voor het rijden met een camper. Ga je bij ons een camper huren? Dan krijg je natuurlijk van te voren uitgebreide uitleg over het daadwerkelijke rijden in de camper. Maar in deze blog krijg je met name tips die praktisch zijn voor onderweg.

Eerste keer in een camper

Tip 1: Berg alles goed op

Misschien klinkt dit als een ontzettend logische tip maar toch is het iets wat mensen vaak vergeten. Tijdens het rijden kan je namelijk last hebben van verschuivingen in de spullen. Het is logisch dat je ineens hard moet remmen of een bocht scherper is dan je dacht. Dan kan het zijn dat er spullen door de camper vliegen, dit wil je natuurlijk niet hebben.

Tip 2: Neem de tijd

Het rijden in een oldtimer neemt meer tijd in beslag dan in een moderne auto. Zorg daarom dat je zonder haast op pad gaat. Het is mogelijk om een planning te maken als het bijvoorbeeld om campings of overnachtingsplekken gaat, maar zorg dat je niet meer dan 200 kilometer per dag op de planning hebt staan. Op die manier kun je overal de tijd nemen en echt genieten.

Tip 3: Vermijd snelwegen

Op pad gaan met een Volkswagen bus zorgt ervoor de oldtimer liever niet harder dan 90 km/h rijdt. Ga daarom niet continue over de snelwegen. Natuurlijk is het niet erg om een snelweg te nemen om naar een andere plek te komen maar het leukst zijn de kleine kronkelende wegen door de polders en bossen. Daarom kun je de functie snelwegen vermijden op Google maps het beste gebruiken.

Is het voor jouw de eerste keer in een camper rijden? Lees je dan goed in voordat je vertrekt.