Duurzaam kamperen in Nederland

Kamperen is hartstikke leuk en vaak ook heel duurzaam. Je neemt altijd je eigen spullen mee en laat over het algemeen geen rommel achter. In deze blog kun je lezen hoe je duurzaam kunt kamperen, ook met een Volkswagen Camper.

Afval

Tijdens een weekendje of week kamperen ga je waarschijnlijk ook naar prachtige plekken zoals Kinderdijk. Je kunt daar duurzaam zijn door zwerfafval mee te nemen. Dit kan eenvoudig met een prikker en een vuilniszak. Het afval is niet alleen slecht voor de natuur maar ook voor dieren. Daarnaast is het ook verstandig om afval te scheiden tijdens het rijden met de camper, en op de camping te weg te gooien en te scheiden. Daarnaast heb je in de bus servies en hoef je dus geen wegwerpspullen te gebruiken.

Eten

Als je aan duurzaamheid denkt, dan gaat dat vaak gepaard met voedsel. Het is verstandig om zo veel mogelijk seizoensgebonden producten te kopen als je aan het kamperen bent. Verder is het eten van vlees niet duurzaam, dat daag jezelf uit om tijdens de kampeertrip geen vlees te eten. Daarnaast is het weggooien van eten niet nodig dus zorg dat je niet te veel eten koopt en vraag anders de andere kampeerders of ze nog wat willen.

Vervoer

De camper is het leukste vervoersmiddel voor tijdens een kampeertrip in Nederland. De camper is meer dan 30 jaar oud en daarmee dus duurzaam, hij doet het nog steeds! Maar rondom het kampeerterrein kun je ook uitjes maken met fiets of lopend. Als je naar de supermarkt moet, laat dan de camper gewoon op het kampeerterrein en ga lopend. Mocht je toch ergens heen moeten, denk goed na en zorg dat je een aantal dingen met elkaar kunt combineren. Dat is een duurzame oplossing!